Meneer seat

Post hier al je off-topic berichten die iets te maken hebben met de Aircooled scene

Moderators: Boxer, de Lays

Gebruikersavatar
Joppe
Expert
Expert
Berichten: 164
Lid geworden op: vr, 12 dec 2008 00:09
Locatie: Zandhoven - ANT

Sponsor

Bericht door Joppe » zo, 25 jul 2010 22:20

seat schreef:is je eigen schuld toch,mensen denken snel dat ze technicus zijn he en dan kost het meer dan uit handen te geven,lol :P :P
Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet, meestal met als doel om iets tot stand te brengen.

Het woord hobby is afkomstig uit het Engels, waar het dezelfde betekenis heeft, maar het is ook een soort kleine, snel vliegende valk met smalle vleugels en een klein paard of pony. De huidige betekenis van het woord is vrijwel zeker afkomstig van deze laatste twee dieren, die voor vrijetijdsamusement (valkenjacht, plezierrijden) gebruikt werden.
Een andere verklaring is dat het komt van hobbelpaard (Engels: hobby horse). Het berijden van een hobbelpaard (of: schommelpaard) was een favoriet tijdverdrijf. Dit sluit aan bij de Nederlandse uitdrukking voor een fanatiek bedreven hobby: 'stokpaardje'.

Hobby's worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk. Voorbeelden zijn het verzamelen van bijvoorbeeld postzegels, het geven van volwassenenonderwijs of het beoefenen van een bepaalde sport. Het praktiseren van een hobby kan het verwerven van een aanzienlijke vaardigheid, kennis en ervaring hierin tot gevolg hebben. Persoonlijke voldoening staat echter voorop.

Wat voor één persoon een hobby is, kan voor een ander een beroep zijn. Een computerprogrammeur kan bijvoorbeeld koken als hobby hebben, terwijl een kok computerprogramma's schrijven als hobby heeft. Sommige mensen verkeren in de fortuinlijke positie dat zij 'van hun hobby hun werk hebben kunnen maken'. Over het algemeen wordt iemand die een activiteit louter voor zijn of haar plezier doet een amateur genoemd en degene die die activiteit als beroep heeft een professional.

Activiteiten waarmee niet gemakkelijk geld verdiend kan worden, worden vrijwel alleen uit liefhebberij uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is het verzamelen van postzegels. Astronomie is een opvallend voorbeeld van een hobby waarin amateurs vaak waardevolle bijdragen leveren: het is niet ongebruikelijk dat amateurs als eerste een gebeurtenis of nieuw object waarnemen. Ook entomologie wordt op wetenschappelijk niveau door velen als hobby beoefend; geld is er alleen beschikbaar voor onderzoek naar plaaginsecten.

Het beoefenen van een hobby heeft vaak een belangrijk kalmerend en therapeutisch effect. Een hobby kan ook uit de hand lopen en een obsessie vormen.

Gebruikersavatar
BEN
Elite
Elite
Berichten: 266
Lid geworden op: zo, 14 okt 2007 21:28
Locatie: Heist-op-den-Berg - ANT

Sponsor

Bericht door BEN » zo, 25 jul 2010 23:06

Jongens er is niets zo makkelijk als ruzie maken op een forum,start hiervoor een ander topic of spreek ergens af om elkaar eens op het gezicht te sl...n,deze topic gaat over een ritter die een nieuw leven krijgt en dit is wat de mensen willen lezen en voor de rest een ander topic AUB. Groetjes van Ben Apal 8) :wink:

Gebruikersavatar
cris_blitz
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5191
Lid geworden op: do, 03 feb 2005 04:34
Locatie: Belgistan
Contacteer:

Bericht door cris_blitz » ma, 26 jul 2010 02:09

.
seat schreef:... heb al verteld elders wie er niks kan verdragen en dat ze mogen schrappen want dat ik jullie kan missen zoals tandpijn ...
Allez dan, op eigen verzoek ... BANNED :!:

En daarmee is deze topic meteen ook afgesloten.
.

Gesloten