Verkoopstop op PND's (GPS) in Zwitserland

Post hier al je off-topic berichten die niets te maken hebben met de Aircooled scene

Moderators: Boxer, de Lays

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dirk Trike
Moderator
Moderator
Berichten: 738
Lid geworden op: di, 17 mei 2005 10:41
Locatie: Riemst - LIM + Almere - FL (NL)

Sponsor

Verkoopstop op PND's (GPS) in Zwitserland

Bericht door Dirk Trike » za, 20 jan 2007 19:53

In Zwitserland is een verkoopstop van navigatie-systemen afgekondigd. Dit is een direct gevolg van het verbod op waarschuwingen voor flitslocaties.

Door Bart Wijnen: Sinds 10 januari van dit jaar is het in Zwitserland verboden gebruik te maken van waarschuwingen voor flitspalen en mobiele snelheidscontroles middels een navigatiesysteem. Ook het gebruik van POI-categorieën met locaties van vaste camera's is niet meer toegestaan.

De Zwitserse politie controleert actief bij automobilisten die een navigatiesysteem, van welk type dan ook, in hun auto hebben. Bij overtreding wordt het apparaat in beslag genomen en zelfs vernietigd. De automobilist kan daarnaast ook nog een boete tegemoet zien. Naast het actief gebruik van devices met de mogelijkheid tot het waarschuwen voor snelheidscontroles is ook het produceren, invoeren en verkopen van de apparaten verboden. Eén en ander is op 8 januari door de wegenautoriteit ASTRA meegedeeld.

Beroering
In binnen- en buitenland heeft de maatregel tot grote beroering en vele vragen geleid. Bezitters van een navigatiesysteem wilden precies weten welke apparaten verboden zijn en in welke situatie de nieuwe maatregel van kracht is. Kort gezegd komt het er op neer dat de maatregel geldt voor alle typen systemen en voor alle manieren waarop waarschuwingen voor snelheidscontroles worden gebruikt. ASTRA heeft een document opgesteld met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

Als klap op de vuurpijl heeft de Zwitserse overheid de mededeling aan winkeliers gegeven om te stoppen met het verkopen van navigatiesystemen. Zoals hierboven al aangegeven is een aantal van de systemen illegaal verklaard. Gerechtelijk onderzoek loopt op dit moment om te bepalen in hoeverre de nieuwe wetgeving toegestaan is. Verkopers van navigatiesystemen hebben een lijst ontvangen van systemen die zij niet meer mogen verkopen. Op de lijst staan onder andere de apparaten van TomTom, Garmin, Mio, Navman, Medion, Route 66, Packard Bell, Sony en ViaMichelin.
Bron: JouwNAV.nl / flitsservice.nl

Oppassen als je nog van plan bent op wintersport naar Zwitserland te gaan, het kan je wel eens je GPS systeem kosten.
"when the going gets tough, the average get conservative"

Gebruikersavatar
Leo Hoeben
Elite
Elite
Berichten: 409
Lid geworden op: ma, 14 aug 2006 11:47
Locatie: Someren-Eind - NB (NL)
Contacteer:

Sponsor

Bericht door Leo Hoeben » za, 20 jan 2007 21:07

Je mag tegenwoordig niets meer.
Geen GPS in Zwitserland, tol in Belgie en door alles file's kun je in Nederland niet meer het gas indrukken.
De gemiddelde snelheid van een bromfiets is hoger dan die van een auto.

Mvrgr Leo
Buggy's have more fun
Afbeelding

Plaats reactie