Albar Buggy

Algemene vragen, opmerkingen, .... Zolang het maar over Buggies, Luchtgekoelde VW's of Porsches gaat

Moderators: Herman Schroons, Boxer, Exon

Plaats reactie
Gebruikersavatar
flat44ever
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: di, 03 mei 2005 12:00
Locatie: Lanzarote

Albar Buggy

Bericht door flat44ever » di, 03 mei 2005 12:05

waar staat het chassisnummer van een albar buggy en zijn dit enkel nummer zoals de kever?

saludos,

gunter el canario
lost belgian vw freak

Gebruikersavatar
cris_blitz
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5191
Lid geworden op: do, 03 feb 2005 04:34
Locatie: Belgistan
Contacteer:

Bericht door cris_blitz » di, 03 mei 2005 19:22

.
@gunter el canario

In de meeste landen wordt een buggy gewoon geïdentificeerd door het chassis-nummer van de donor-wagen. In het geval van een Albar buggy zal dat chassis-nummer dan ook terug te vinden zijn op de plaats waar het VW-Kever chassis van het gebruikte jaartal zijn chassis-nummer heeft staan.
Let wel op, in sommige landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland krijgt een Kitcar of Buggy ook nog een extra nummer ingeklopt, het zogenaamde TP-nummer, dit nummer doet vanaf dan dienst als het hoofd-identificatie-nummer van het voertuig op o.a. het Kentekenbewijs.

Naast de chassis-nummers staat er in de meeste buggy's (afhankelijk van bouwjaar en land van herkomst) ook nog een ID-plaatje. Dit plaatje (of sticker) bevindt zich meestal rechts voor aan de binnenkant van de polyester body aan de voetenruimte van de passagier. Het vermeldt meestal de naam van de constructeur van de buggy, carosserie-nummer, chassis-nummer, pvg-nummer, e.d.
Het is een soort van bewijs van homologatie en vergezelt de homologatie-papieren van de buggy. In sommige landen, zoals bvb Nederland, ga je op buggy's van voor de midden 70er jaren niet snel zo'n plaatje aantreffen, omdat deze daar in die tijd nog niet verplicht waren.
.

Plaats reactie