JAS SPEEDKITS

 

     

JAS SPEEDKITS Type Info
JAS BUGGY SWB
 
1998-
VW
Kort
Basic
 
De JAS combineert de beste eigenschappen van de MANX en de GP MK I, II en III, heeft meer beenruimte achteraan (wat hem een zeer practische 2+2 zitter maakt), hij heeft zachtere lijnen aan de achterkant (waardoor de motor mooier bedekt zit), en een body van extra dik glasvezel, wat de JAS Buggy een plaats verschaft in het lijstje van de sterkste, meest practische en mooiste Buggy's die nu nog nieuw te verkrijgen zijn.
JAS BUGGY LWB
 
 
VW
Lang
Basic
 
 


Tijdens de heropleving van de buggy-rage onder de VW-enthousiastelingen aan het einde van de jaren '90, merkte John van JAS Speed Kits (die toen nog voor de GP Speedshop werkte) dat er een tekort was aan kwaliteits-kits in de UK, en begon daarom van scratch aan het vormgeven en het herwerken van een nagelnieuwe Buggy. Het doel was de sterkte, de beenruimte en het algemeen voorkomen te verbeteren, maar tegelijkertijd toch de originele jaren 60 stijl zo veel mogelijk te behouden. John, de eigenaar van JAS Speed Kits, maakte deel uit van het oorspronkrlijke team dat in de jaren 60 de originele GP kit vorm gaf en doet al het chassis-werk voor de beroemde GP Spyder kit, waar ook vandaag nog veel vraag naar is.   

De eerste Demonstrator JAS Buggy liep van de band in februari 1998 en behoort ook nu nog tot de hoogste kwaliteit Buggy's van de UK. De JAS Kit is eerder een remake van de jaren 60 stijl en rekend af met de diverse toevoegingen en stijl-wijzigingen van de jaren 80. De JAS Buggy is de enige kit in de UK die gebruikt maakt van nieuwe mallen die volledig werden opgebouwd van scratch. De JAS combineert de beste eigenschappen van de MANX en de GP MK I, II en III, heeft meer beenruimte achteraan (wat hem een zeer practische 2+2 zitter maakt), hij heeft zachtere lijnen aan de achterkant (waardoor de motor mooier bedekt zit), en een body van extra dik glasvezel, wat de JAS Buggy een plaats verschaft in het lijstje van de sterkste, meest practische en mooiste Buggy's die nu nog nieuw te verkrijgen zijn.

Met meer dan 30 jaar buggy-bouw is JAS Speedkits een familie-gerund bedrijf wat blijft mee evolueren in de steeds wijzigende noden en behoeften van hun klanten. Buggy's bouwen is een opgave die veel dynamiek vereist. Daarom trachten John & Sharon dan ook nauw contact te onderhouden met al hun klanten en hen bij te staan met raad en daad waar betreft motoren, chassis werk en aanpassingen, om zodoende de klant een Buggy op maat helpen te bouwen aangepast aan diens behoeften.


JAS Speedkits
Tel : 01409 241929
UK
http://www.beachbuggies.co.uk/

  

Laatst gewijzigd : 11 februari 2005 - 20:03