KYOTE

 

     

DEAN JEFFRIES Type Info
MANTARAY II KYOTE
 
1968-
VW
Kort
Basic
 
De originele Mantaray II Kyote zoals gemaakt voor de film HEAD werd als eerste model te koop aangeboden in 1968.
KYOTE I
 
1969-
VW
Kort
Basic
 
De Kyote I, de verbeterde versie van de Mantaray II werd uitgebracht in 1969.
KYOTE II
 
1970-
VW
Lang
Basic
 
De Kyote II bestemd voor een onverkort VW-chassis volgde in 1970.
KYOTE RACER
 
19-
VW
Kort
Basic
 
En tenslotte was er nog de zeer zeldzame Kyote Racer.


Dean Jeffries maakte vier versies van de Kyote
De originele Mantaray II Kyote zoals gemaakt voor de film HEAD werd als eerste model te koop aangeboden in 1968. De Kyote I, de verbeterde versie van de Mantaray II werd uitgebracht in 1969. De Kyote II bestemd voor een onverkort VW-chassis volgde in 1970. En tenslotte was er nog de zeer zeldzame Kyote Racer.
Alle Kyote modellen werden gamaakt van slechts 2 mallen. Met de eerste mal werd aanvankelijk de Mantaray II Kyote gemakt, maar nadat er problemen ontstonden, doordat de voorwielen de koplamp-armaturen raakten, werd de mal bijgesteld, de koplampen werden verplaatst, en zo ontstond de Kyote I. Ook de Kyote Racer werd van deze mal gemaakt. De tweede mal was bestemd voor de Kyote II. Dean heeft deze mallen nog steeds in zijn shop in Hollywood.


Dean Jeffries was dan misschien geen bekende naam in het off-road wereldje. Maar in hot rods en exotische custom-car middens was hij al lang een gevestigde waarde. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet het gekke karretje in de opnenings-scènes van The Monkees' TV show ? Ook voor die creatie was Jeffries verantwoordelijk.
Met het creëren van de Kyote zette Jeffries weer een stapje verder. Hij had met dit model een publiek op het oog wat een Buggy zocht om op straat te flaneren eerder dan er mee het mulle zand van de duinen in te trekken. Eigenlijk nog niet zo'n gek idee als je bedenkt dat je met zo'n straat-buggy evenveel succes kan oogsten als de rijkeluiskinderen met hun peperdure sportwagens. Voor nog geen tiende van de prijs van zo'n dure sportauto kan je de trotse bezitter worden van een cool speeltje dat langs de weg evenveel hoofden doet omkijken dan een blondje in een té korte minirok.

  

Laatst gewijzigd : 11 februari 2005 - 20:23