PEUGEOT

 

     

PEUGEOT Type Info
TOUAREG
 
1996
Peugeot
 
Concept
2 zitter
De Touareg, een electrisch aangedreven 4x4 futuristische Buggy werd voorgesteld op het Salon in Parijs in October 1996.
Met zijn nagenoeg geruisloze doch krachtige, electrisch aangedreven motor poogt dit concept een harmonie te vormen tussen open vrij rijden en het behoud van de natuur.
Zeer origineel zijn de 18" velgen met een patroon dat doorgetrokken wordt in het rubber van de banden, waardoor velg en band één geheel lijken te vormen.
Het laten doorlopen van thema's van de binnen- naar de buitenkant geeft deze Buggy iets buitenaards. Interieur en exterieur vloeien naadloos in elkaar over.
HOGGAR
 
2003
Peugeot
 
Concept
2 zitter
In 2003 op het Salon van Genève komt Peugeot op de proppen met de Hoggar conceptcar. Een 2-zits Buggy die aangedreven wordt door twee dieselmotoren.
Inderdaad, deze Buggy beschikt over twee dwarsgeplaatste 2,2 HDi-diesels met elk 180 pk, één voorin en één achterin, samen goed voor een maximum koppel van 800 Nm. Twee 80 liter brandstoftanks zorgen voor een grote actieradius.
De zelfdragende kooiconstructie van de Hoggar is van koolstofvezel en de honingraatpanelen zijn versterkt met twee roestvrijstalen dakbogen die tevens dienst doen als luchtinlaten voor de motoren.


PEUGEOT
http://www.peugeot.fr/

  

Laatst gewijzigd : 11 februari 2005 - 20:13