RITTER

 

     

RITTER Type Info
BULL
 
1969-
VW
Kort
Basic
2+2 zitter
Dit is andermaal een basic-buggy op een met 27,3 cm ingekort VW-chassis. Er is plaats voor twee volwassenen en twee kinderen.
TARGAFGHAN
 
 
VW
Kort
Basic
 
Dezelfde basic-buggy op verkort VW-chassis, maar dit keer met ingebouwde polyesteren rolbeugel en stoffen (targa) dak in twee delen. Bemerk de typische Ritter-skirts.
DACKEL
 
 
VW
Lang
Basic
4 zitter
Basis-buggy op gewoon onverkort VW-kever chassis. De Dackel heeft vier zitplaatsen en een bergruimte achter de achterbank.
SLOOGHY
 
1973-
VW
 
Sport
 
Vanaf 1973 zou dit model op een nieuwe VW type-3 basis gebouwd worden in drie uitvoeringen: normaal, luxe en sport. Henri Rambaud zorgde voor het ontwerp. Dit bericht komt van Ritter in Parijs. Een filiaal van Ritter BelgiŽ.


De constructeur was Ritter Works geleid door Claude Thiry. Als Volkswagen-Audi dealer is hij steeds actief geweest bij de tuning van deze voertuigen. Na een korte buggy-samenwerking met Edmond Pťry van Apal ging hij zijn eigen weg.

Ritter-buggy's werden gebouwd van 1969 tot 1975. Ritter bouwde ook de verkorte chassis voor Apal en VanClee, omdat het bedrijf dit als enige in BelgiŽ kon doen met de toestemming van Volkswagen. Zij stonden ook in voor de homologatie van de zelfgebouwde Ritter-buggy's.

Daarnaast verfraaide Ritter ook VW-Kevers. Met uiterlijke opsmuk (velgen, stickers, dashboard) en innerlijke versterking (motortuning) konden Kever-liefhebbers gesterkt de weg op. Ook andere Volkswagens of Audi's konden bij Ritter terecht voor een esthetische- of vitaminenkuur.


Claude Thiry
Ritter Works
Garage de la Cloche SA
Rue de Hologne, 103
4220 Jemeppe
Belgique

  

Laatst gewijzigd : 11 februari 2005 - 20:12