VANCLEE

 

     

VANCLEE Type Info
BUGGY
 
 
VW
Kort
Basic
2+2 zitter
De Vanclee was ontegensprekelijk een van de mooist ogende Buggy's uit zijn tijd.
De uitgesproken sportieve lijnen van dit voertuig werden extra beklemtoond door een zeer schuin geplaatste voorruit in metalen of polyester frame, de side-skirts, en de vrij unieke deurtjes in plexi.
Zoals bij de meeste andere klassieke Buggy's werd ook deze 2+2 zitter gebouwd op een verkort VW-chassis. Er waren verschillende versies leverbaar met motoren gaande van de 1200cc Kever tot de 1700cc afkomstig uit de VW 411.
HIGHWAY
 
 
VW
 
Sport
 
De Highway was duidelijk een evolutie van de Buggy naar een sportwagen.
De Highway heeft welliswaar al de contouren van de sportieve Vanclee Buggy overgeŽrfd, doch onderscheidt zich door de front-spoiler, de rechthoekige koplampen, en zeer gedurfd openklappend dak met sunroof.  Toegang tot de
cockpit werd verkregen door het volledige dak (inclusief voorruit en zijruiten) in ťťn geheel open te klappen.
EMMET
 
1978-
CitroŽn
 
Basic
 
De Emmet, die meer weg had van een jeep dan van een Buggy werd gebouwd op basis van een CitroŽn 2 PK. De Emmet werd voor het eerst aan het publiek getoond in Brussel in januari 1978.
De oorspronkelijke vormgeving die nog aan de CitroŽn Mehari deed denken, kreeg door de jaren heen verschillende face-lifts en veranderde ook regelmatig van naam : aanvankelijk Emmet, later Mungo en op het einde EMU.
De deuren konden uitgenomen worden, en het voertuig kon gereden worden met open of gesloten achterbak, wat de look deed variŽren van jeep tot pick-up.
MUNGO
 
-1989
CitroŽn
 
Basic
 
 


Vanclee begon in de jaren 60 als bouwer van Vlaanderen's mooiste Buggy'
s.
VanClee is een samenvoeging van de familienamen van zijn stichters :
Erik Vandewalle & Georges Cleerinx.


Vanclee Buggy PVBA
Kasteeldreef 67
8871 Egem
BelgiŽ

  

Laatst gewijzigd : 11 februari 2005 - 20:11