REISVERSLAG : 22 JUNI 2007

 

SPONSOR MARIEKE NAAR HAWAII    

 
Dublin ...

Het verslag van vrijdag maken wordt geen eenvoudige klus. 
Het was namelijk een goed gevulde dag.

Om te beginnen wil ik een kleine toelichting geven over het overlijden van mijn nichtje Marie Claire Haling die hier in Ierland woonde, meer bepaald in Bray, de plaats waar we nu logeren. 
Een drietal maanden geleden werd er afgesproken om bij haar langs te gaan voor een bezoekje van enkele dagen, zij zou ons Dublin eens laten zien, kerken, kasteel, pubs en nog zoveel meer.  Claire woonde hier al 25 jaar en zij zou een zeer goede gids geweest zijn.
Dat Claire al enige tijd ziek was, dat wist ik, maar eerder deze week, vlak voor mijn vertrek uit BelgiŽ, kreeg ik plots het bericht dat ze overleden was.
Ik zou haar terug zien maar ... het werd op een begrafenis.  Ik heb wel waardig afscheid van haar kunnen nemen, dit was ook mijn wens.  Het was een dienst op zijn Iers.  Haar man is, zoals ieder hier in Ierland, schrijver en poŽet en had tijdens de dienst ieder in zijn hand, gewoon raar, maar mooi.

Na een nachtje Guinness aan het strand van Bray was het 's morgens tijd voor een trip naar Wicklow Mountains, Glendalough.  Gewoon prachtig ! 
De zon was nog van de partij, het landschap werd heuvelachtig. 
Over een goed onderhouden weg kwamen we aan in Glendalough aan de ruines van het oude klooster Clonmacnoise.  Wat een prachtig zicht over de vallei !

In de namiddag gingen we dan naar de familie.

Gaan we naar Dublin of zoeken we hier een muziekcafť ? 
We blijven maar hier in Bray.  Het is langs links, nee naar rechts ...
Uiteindelijk was het Jean-Marie die het vond.

Na wat Heineken voor Jean-Marie en Guinness voor grotere broer gingen ..... we naar ons slaapverblijf.  Links, nee rechts, gij links ik rechts.  Jean-Marie waar blijft ge ?  Ik zit al op een terras.
Nu is 't 1 - 1.

Nog even vermelden : vandaag kregen we een sponsoring van 20 Euro van een dame uit Antwerpen die hier al 31 jaar woont.

Zo mannekes, tot morgen, en denk tussendoor nog eens aan de sponsoring voor Marieke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
- HOOFDSPONSORS - 

Laatst gewijzigd : 23 juni 2007 - 23:34