REISVERSLAG : 26 JUNI 2007

 

SPONSOR MARIEKE NAAR HAWAII    

 
Killarney - Cork - Rosslare ...

Vandaag nam ik, Jean-Marie, de laptop eens ter hand om een verslag te schrijven.

Het zou een trip worden van Killarney over Cork naar Rosslare, een rijafstand van ongeveer 400 km.

s' Morgens om 08u00 zaten we weer eens heerlijk te genieten van het ontbijt, een uitgebreid Iers ontbijt : 2 eieren, worst, tomaten, bonen, cornflakes, of een yoghurt met fruit.
Ons bagagemandje werd terug gemonteerd en we waren al klaar voor toen de eigenaar van de bed and breakfast ons nog snel 5 euro in de hand duwde voor Marieke.
Een fijn gevoel.  Alle kleine beetjes helpen, dus .......

Voor we onze trip konden aanvatten moesten we nog vlug naar een internetwinkel om onze foto's en verslagen van de dag voordien door te sturen naar onze welgekende webmaster Cris van "BuggyBoys".
Ik zeg wel snel, maar het duurde weer een eeuwigheid, waarvan ik dankbaar gebruik maakte om naar een souvenirwinkel te gaan.
Na enige tijd (een uur), kwam Carol terug met de vraag : "Bel eens vlug naar Cris om te zien of hier alles over het water is" ... echt gemakkelijk, maar zeker is wat anders hier met Internet.

Eindelijk ging de trip vanuit Killarney van start om alzo langs binnenwegen ons eerste doel te bereiken, Cork.
Tussen de zonnestralen blakerde de natuur weer in zijn schoonheid en rust, de stadjes waren weer op zijn mooist, de mensen weer vriendelijk.
Ons kitkarretje gaat nergens onopgemerkt voorbij; of er worden foto´s gemaakt, of er gaat een duim of hand omhoog.

Het werd tijd om onze maag weer terug op punt te stellen, en in het havenstadje Dungarvan zochten we hiervoor naar de gepaste locatie.
Een vriendelijke dienster beveelde ons een typisch streekgerecht aan : "steak gie", een soort taart gevuld met stoofvlees en champignons.

Een goede maaltijd en een stevige pint later gingen we weer verder richting Rosslare, waar de de haven bereikten omstreeks 18u00.
Het inschepen was omstreeks 20u.00, alzo hadden we nog wat tijd om andere reisgenoten aan te spreken.
De boottocht zou 24.00 uren duren.

De boot was anders dan de andere maar straalde weer de vertrouwde rust uit.
We hadden een ruime kajuit en genoten van het heerlijke avondeten.
Omstreeks 23u00 ben ik in mijn bed gekropen op de woelige zee terwijl Carol nog genoot van de film "The Godfather" die vertoond werd op tv in de bar.

Een goede nacht en tot morgen

Bye.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik hier voor meer foto's
 
 
 
- HOOFDSPONSORS - 

Laatst gewijzigd : 28 juni 2007 - 17:10