REISVERSLAG : 1 JULI 2007

 

SPONSOR MARIEKE NAAR HAWAII    

 
Terug thuis ...

Als afsluiter wil ik alle geïnteresseerden nog een korte indruk geven over het verloop van onze trip.

Het is voor ons beiden een hele ervaring geweest..

Vooreerst 2852 km rijden in een kitcar (onze Ruska Regina, een polyester auto, replica van een Morgan) is niet de grote luxe : kleine zetels, weinig beenruimte, en zoveel meer.
Maar de uitdaging was er.

Tijdens deze rondrit hebben we kunnen kennismaken met verschillende landen, culturen en personen, het blijkt nogmaals hoe deze kunnen verschillen.

Engeland hebben we maar even doorkruist.
Het links rijden schepte geen problemen, de Engelsen gaven ons altijd de tijd om ons aan te passen en hadden zelfs begrip voor ons, ze verleenden ons steeds voorrang.
Op de 1ste boot leerden we dan weer het menselijke kantjes kennen, ze waren wat luidruchtiger, vlug tevreden en hielden met niemand rekening.

Bij de oversteek van Engeland naar Ierland merkten we meteen al dat we een ander cliënteel op de boot hadden, rustiger en zakelijker.
Aangekomen in Ierland viel ons al direct op hoe hier alles netjes verzorgd was : de huisjes, tuintjes, straten.

Bij de persoonlijke contacten gaf het ons het gevoel dat we hun gasten waren.  In de pubs merkten we ook dat het er zeer luidruchtig aan toe koen gaan.  In pubs waar men live-muziek speelde was het het tegenovergestelde, iedereen leefde hier mee.  Het viel ons op dat de muziekgroep die de avond eindigde steevast afsloot met het Ierse volkslied, waarbij iedereen rechtstond en de hand op de borst drukte.

Bij het doorkruisen van het land kunnnen we enkel maar terug in herhaling vallen : alles netjes, verzorgde wegen, gastvrijheid, en zelfs in de steden was er geen drukte of gejaagde mensen.

Bij de oversteek naar Frankrijk merkten dat we dat er heel wat Poolse families aan boord waren die zich eerder wat afzijdig hielden.

Bij de ontscheping moest het weer allemaal snel snel snel gaan.
De drukte valt op je neer.  Het drukke verkeer, mensen die aan het hollen zijn. ...
Toch moet gezegd worden dat de wegen ook hier weer netjes verzorgd zijn.

Bij het binnenkomen in ons eigen land merken we weer eens hoe onverzorgd de wegen zijn, wat een troep laten ze toch overal achter.

Als ik alles samenvat ... Geef mij dan maar Ierland.
Een land dat ik aan eenieder zou durven aanprijzen om op vakantie te gaan.  Voor de rust, de mooie natuur en zijn vriendelijke mensen.

Voor de verstokte rokers is het in de andere landen véél duurder, namelijk € 7,40 voor een pakje en ook buiten roken is de boodschap, zéér strenge controle hierop.


Het verkeer

Het zal wellicht velen afschrikken om links te rijden (mij trouwens ook), maar na enkele bochten, wissels en rotondes begin je je al aan te passen en met wat hulp van de andere weggebruikers ben je na enige tijd al een echte linksrijder.
Je moet steeds voor ogen houden : “eerst rechts kijken, dan links”.

De benzine is in Engelend en Ierland duurder dan bij ons.

Wij hebben steeds op GPS gereden en alle alternatieve wegen benut waarbij we aan een gemiddelde snelheid reden van 60 km/u.  Dagelijks maakten we een 350 à 400 km.


De auto

We hebben 2852 km op de teller staan en benzine is toch een redelijk kost als je weet dat ons karretje 10 liter lust per 100 km.

Tijdens de trip heb ik 1,5 liter olie moeten bijvullen, wat zeker niet uitzonderlijk is.

Daar ik achter de wagen een bagagemand geplaatst had kwam er meer druk op de assen waarbij ik merkte dat de achterste schokbrekers aan vervanging toe zijn.

Spoorverbreders zullen moeten bijgeplaatst worden zodat de achterwielen in de kit vallen willen we zonder problemen vluchtheuvels kunnen passeren .

Tijdens de trip keken wij uit om nog oldtimers te ontmoeten maar er waren er nergens te bespeuren, vreemd, als je bedenkt dat Engeland toch het land is van de kitcars.


Ziezo, dit was het, en we kunnen voor ons beiden zeggen dat de tijd leek stil te staan tijdens deze “niets moest, alles kon“ dagen, en we nu wel tevreden terug thuis zijn.

De site van de BuggyBoys werd tijdens onze rit dagen 47.996 keer bekeken.
U was hier eentje van, met onze dank.

BYE ! 

Groetjes,

Carol & Jean-Marie.

 

 
 
 
- HOOFDSPONSORS - 

Laatst gewijzigd : 02 juli 2007 - 08:26